Trajecten

P1020135-zzz

 

De kracht van de begeleiding zit zowel in de benaderingswijze van Bewust Leiderschap als in het coachende element. De eigenaar krijgt inzichtelijk hoe de relatie met de hond is, inclusief eventuele miscommunicatie en wederzijds onbegrip. Op deze manier leert de eigenaar stapsgewijs hoe het anders kan. En door het anders te doen, ervaart hij/zij ook hoe dit voelt. Het wordt hierdoor verankerd, ‘gewoon’ gemaakt, en dit maakt de band en respect tussen hond en eigenaar aanzienlijk sterker en brengt rust en evenwicht in de relatie.

 

Assesmentsessie Bewust Leiderschap

Persoonlijke begeleiding bij jou thuis.

Speciaal voor jou als je eerst wilt kennis maken met de werkwijze van Ingrid. En speciaal voor mensen die nog maar kort een hond uit het buitenland of herplaatser hebben biedt iTTom een assesmentsessie, waarin Ingrid bij jou thuis komt en 1,5 uur persoonlijke begeleiding geeft, vragen beantwoordt en samen met jou al in de praktijk gaat werken en je laat ervaren. We kijken samen of jouw indruk/interpretatie van de signalen die je hond geeft kloppen.  Zo kan je de basis leggen, een goed fundament van waaraf je samen verder kunt. Lees hier verder.

Individuele sessies Bewust Leiderschap

Twee uur intensieve begeleiding bij jou thuis.

Je kunt kiezen voor 1 of meerdere individuele sessies, waarin je samen met Ingrid gaat werken aan een specifiek onderdeel van Bewust Leiderschap.
Je gaat dan echt de verdieping in over datgene waar jij aandacht aan wilt besteden. Dit kan te maken hebben met het niet ervaren van basisveiligheid, zowel bij jezelf als bij je hond, of het niet kunnen uiten van emoties. Hoeveel sessies nodig zijn wordt besproken tijdens een interessegesprek.

Traject Bewust Leiderschap – 8 sessies

Ontdek hoe je jouw hond leert begrijpen en de begeleiding kunt geven die jullie band nog sterker maakt, zodat je hond naar je luistert vanuit vertrouwen en het gevoel veilig te zijn.

Het traject bestaat uit 8 sessies. In deze sessies ga je in de praktijk “werken” met de zes basisprincipes van Bewust Leiderschap. Ingrid gaat jou begeleiden, samen met je hond, in jullie leefsituatie en omgeving. Zo ervaar je in het moment wat er gebeurt, hoe het anders kan en hoe je dat kunt doen.
In de eerste week begin je met een twee uur durende sessie, hierin legt Ingrid de basis uit van de Bewust Leiderschap Techniek en de zes basisprincipes worden in het kort geïntroduceerd. Daarna ga je samen met je hond beginnen en ga je de subtiliteit van geurentaal en lichaamstaal ervaren. Vervolgens worden jij en je hond zes sessies begeleid en leer je elke sessie een nieuw basisprincipe toe te passen. Na elke praktijksessie ga je zelf bewust oefenen met hetgeen je geleerd hebt. Alles gaat stap voor stap, zodat je focus houdt en jij en je hond zich alles goed eigen kunnen maken.
In de achtste sessie is er de evaluatie, het geheel van de Bewust Leiderschap Techniek en de puntjes op de i.

Deze principes zijn allen gericht op het begrijpen van je hond en het leren verstaan van elkaar. Dat je ook leert luisteren naar je hond, wat heeft hij nodig om zich op zijn gemakt te voelen, en dat je jouw hond een antwoord kunt geven wat hij verstaat. Dit houdt in dat je samen gaat werken aan bewustwording en het versterken van jullie band. En dat je je bewust wordt van hoeveel invloed stress op je hond en jou heeft en hoe je signalen op tijd kunt herkennen. Je gaat de enorme impact van angst en onzekerheid op gedrag begrijpen, waardoor je jouw hond die begeleiding kunt geven die hem helpt zich veiliger te kunnen voelen.
Lees hier verder

Masterclass Bewust Leiderschap 

Ontdek wat je hond laat zien en hoe hij jou ervaart.

In deze Masterclass ga je inzicht krijgen in hoe jouw hond de wereld ervaart. Jullie gaan vanuit de hond kijken en je gaat ontdekken hoe subtiel de geurentaal en lichaamstaal is bij honden.
De impact hiervan is enorm, omdat je gaat beseffen wat je allemaal laat zien aan de hond en welke signalen je hond laat zien. Het gaat hierbij zowel om het gedrag, als ook om de emotie!
Je gaat onder andere ontdekken:

  • Wat je hond probeert duidelijk te maken
  • Waar jouw hond stress van ervaart
  • Hoe jullie samenwerking verloopt
  • Welke stappen je kunt nemen om je hond goed te begeleiden

Daarnaast ga je de kracht van emoties ontdekken. Hoe je jouw hond kunt helpen om meer rust te ervaren en hoeveel impact angst heeft op gedrag en reacties van je hond. Het is zeer praktijkgericht.
Ingrid legt tijdens de Masterclass in het kort de basis van de Bewust Leiderschap Techniek uit en noemt de zes principes. Ze zal met één van deze basisprincipes gaan werken die dag, zodat je ervaart wat het doet voor jou en je hond.

Workshop Bewust Leiderschap

Een workshop duurt een dagdeel.
Tijdens een workshop zal Ingrid eerst haar techniek uitleggen, wat de bedoeling van de workshop is en hoe jullie direct in de praktijk aan de slag kunnen gaan. Er zijn maximaal 5 deelnemers tijdens een workshop, om zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven aan ieder persoonlijk, maar om ook de positieve invloed van het delen van ervaringen en elkaar kunnen steunen mogelijk te maken.

Ze geeft meerdere workshops:

  • Gericht op wandelen zonder spanning (praktijkgericht)
  • Omgaan met stress (theorie en praktijkgericht)
  • Weten wanneer angst in het spel is (theorie en praktijkgericht)